Milestone XProtect Express Plus is het nieuwe platform dat XProtect Express vervangt.

Nu ja nieuw; enkele technische documenten geven XProtect Corporate weer in de titel. Misschien is Express Plus een oude versie van Corporate.

Voor de gebruiker veranderd er niets. De SmartClient heeft nog steeds dezelfde weergave.

Voor de installateur is het zoeken naar de vertrouwde instelparameters.

Het zal wel ten goede komen van de cybersecurity.

Echter met SmartClient kan je niet meer inbellen vanop afstand op een XProtect Express server.

Inbellen kan je nog wel met een webbrowser.

Met Internet Explorer kan je het beveiligingscertifikaat omzeilen (https OK). Firefox laat het niet toe en kan geen https verbinding maken.

Er is iets onveilig. Milestone draait op Windows. Een Windows computer verbinden met het internet is onveilig.

De Milestone Mobile app was een alternatieve inbelverbinding. Tot Nu.

Sinds oktober 2019 is het niet meer mogelijk met de Mobile App in te bellen.

We schakelden een jaar geleden over naar Milestone XProtect Express Plus en betaalden voor de upgrade's.

Na een jaar en 3 upgrade's kunnen we minder met de software dan voordien.

Milestone XProtect Express Min dus.