Milestone Add Hardware Fail Bosch camera.

Een upgrade van Milestone software en Bosch IP camera liep mis.

Software en hardware in 2018 werkte. Na de upgrade werkte er niks meer.
Milestone kon geen verbinding maken met de camera.
Hieronder leest u over onze zoektocht naar een oplossing.

DinionIPStarlight7000HD

Milestone logo

Bosch Dinion IP Starlight 7000 HD

Model NBN-71013B

Milestone XProtect Express Plus

Upgrade van CPP4 6.43.27 naar CPP4 6.60.65

Upgrade van R1 2018 naar R1 2019 met Device Pack 10.1a

Bosch Dinion IP Starlight 7000 HD

In 2018, met FW 6.30.1 kon je de login en paswoorden negeren.
De Bosch IP camera geeft live videobeelden of toegang tot de configuratie zonder login & paswoord.
Geen paswoorden voor de gebruikers "service", "user" en "live"

Bosch User 2018

Met XProtect Express plus 2018 R1 maakt Milestone verbinding met de Bosch IP camera die niet met een paswoord beveiligd is.

Bosch firmware upgrade

Bosch FW upgrade Welke    Upgrade de Bosch camera naar de recentste firmware.
In één jaar heeft Bosch 8 firmware upgrades voor u klaar.
U weet niet welke kiezen ?
Begin met 6.40 en eindig met 6.60.
Upgrade de camera vier (4) keer.

Upgrade naar FW CPP4 6.60.65

In 2019, met FW CPP4 6.60.65, en door nieuwe Onvif richtlijn, is het instellen van een paswoord in opstartfase verplicht.

Het paswoord moet minstens 8 karakters hebben, een hoofdletter, een cijfer en een speciaal teken.
Voorbeeld login/paswoord : service/Service7%

Milestone XProtect Express Plus R1 2019.
Device Pack 10.1a

Milestone vindt de Bosch camera ...

• of niet ! (:
    of niet als ONVIF device
    of niet als PSIA deviec
    of niet als Bosch 1-channel device
    wel als Sony Gen X
    uiteindelijk ook als Bosch Dinion IP Starlight 7000 HD

Milestone Add Hardware Failed.

icoFoutKruisje

Maar Milestone wil de gevonden camera niet toevoegen (Add Hardware Failed).
Niet met de verzameling Fabrieks-login en paswoorden.
Niet met de nieuwe credentials service / Milestone7%.

Milestone 2019R1 Bosch driver11

It was not possible to connect to or receive information from the hardware 192.168.2.72
Verify that the following is correct :address, port, user name, password and hardware driver.

Het is de user name

Met een ONVIF Device Manager programma ontdekte we dat met service/Service7% ook geen verbinding konden maken met de camera.

De user name is niet "service", "user" of "live" met het nieuwe paswoord "Service7%"

Neen, je moet een nieuwe, vierde user aanmaken.
In ons voorbeeld MILESTONE / Milestone7%.

Bosch User 2019

Met vriendelijke groeten,
Uw verslaggever
Oplossing gezocht van 10:00 tot 15:30.