Password Rules

Sinds 2016 worden de paswoorden in onze recorders en camera's onderworpen aan regels.

login admin & paswoord admin of 1234 worden niet meer toegelaten.

De criteria voor de paswoorden zijn echter niet altijd duidelijk.

Sinds DahuaDDNS werd gehackt zijn de paswoordcriteria verstrengd.

Minstens 8 karakters. Graag een hoofdletter en een cijfer. Speciale tekens zoals % kan.

*** check welke speciale tekens heeft het Dahua virtueel keyboard ?

Daua Paswoord17 1

Dahua Paswoord17 2

ZWAK

Dahua Paswoord17 3

GEMIDDELD

Dahua Paswoord17 4

STERK

*** check geef een voorbeeld van een sterk wachtwoord

Dahua IP-Camera sinds 2018

Wel verklaring bij Device Initialization Geen verklaring bij Add User

AP35 PasswordInit

AP35 PasswordChange

Gebruik een paswoord dat aan de volgende criteria voldoet :

1.

Minimaal 8 karakters, maximaal 32 karakters

2.

Gebruik letters, cijfers en symbolen

3.

Gebruik minstens 2 soorten

4.

Hoofdlettergevoelig

5.

Gebruik géén speciale tekens zoals:

"  ' ; : & )

Opgelet Kafka.

De Dahua IPC camera's hebben een standaard paswoord admin/admin.
De IPC camera vraagt niet om dit paswoord te wijzigen (bouwjaar 2017)

De Dahua NVR recorder vraagt bij een eerste opstart om een origineel paswoord (bouwjaar 2018)
De NVR aanvaardt niet admin/admin.

Sluit 16 IP camera's aan op de NVR en met behulp van het standaard admin/admin login en paswoord, kan de NVR de 16 camera's automatisch detecteren.
De NVR wijst elke camera een IP-adres toe in de range van 10.1.1.x.
Plug & Play als het ware.

Maar dan gebeurt het. Twee uur later blokkeren alle videostreams op het scherm.

De boodschap : login time out verschijnt op elk kanaal.

Oplossing.
Koop IPC camera's met bouwjaar 2018.
De Dahua IPC camera met bouwjaar 2018 vraagt bij een eerste login om het paswoord te wijzigen.

De Dahau NVR zal opstarten en alle camera's detecteren.
Nieuw in het recorder menu is de knop "INITIALISE" naast elke gedetecteerde camera.
Hierbij krijgt de camera hetzelfde login en paswoord als de recorder toegewezen.

Een leverancier vraagt elk halfjaar een paswoordwijziging.
Het hanteert daarbij volgende criteria die onze creativiteit danig op proef stellen.

Please make sure your new password follows the below criteria :

1

Must have at least 6 characters

2

Must contain at least :
            one upper case [A-Z]
    one lower case [a-z]
    one number [0-9]

3

Must be different from the last 5 passwords

4

Cannot contain any part of the user name
    cannot contain 3 consecutive characters that are also part of your username