Onderzoek het netwerk

1. Controleer de fysieke verbinding.

Onderzoek de fysieke verbinding. Hoe is de recorder verbonden met de Telenet kabelmodem.
Er zijn veel verschillende modellen kabelmodems in omloop. Op sommige kabelmodems is een switch vastgebonden. De nieuwste modellen hebben vier gele poorten en geschikt voor Homespot en Hotspot.

Achter de kabelmodem en achter de switch, plaatsen we nog een router.

2. Zoek de Telenet Kabelmodem

Telenet vorige2 Telenet vorige Telenet 01 Modem CH6643E
      Wireless Modem 3.0 (Docsis)
       Beheer via mijn.telenet.be

Eerst de recorder programmeren daarna mijnRouter.

Verzamel eerst de IP-adressen.

Controleer de netwerinstellingen van de PC op het netwerk, noteer het subnetmask, de gateway, primary DNS, en secondary DNS.

Start de recorder op DHCP mode. Hierbij krijgt de recorder een IP-adres toegewezen van de router. (De router kan mijnRouter zijn of kan de telenetRouter zijn).

Controleer de netwerkinstellingen van de recorder.

TIP : de recorder ontvangt niet altijd DNS1 en DNS2 (typisch 195.130.130.129).

Zet de netwerkinstellinge na de herstart terug op STATIC en pas de IP adressen aan.

In ons voorbeeld gebruiken we de Ganz Digimaster model DR4HL

Telenet blokkeert het gebruik van standaard poorten. Daarom wijzigen we de standaard poorten in de Digimaster

Voor andere recorders verwijzen we graat naar : Standaard Poorten van DVR en NVR

Merk   Ganz

Model   DR4HL

Type   Standaard   Wijzigen   Wijzigen in
    (voorbeeld)

HTTP Port   80   ja   2080
    RTSP Port   554   ja   2554

NR4HL
  IP-ADRES van 192.168.1.xx naar 192.168.1.20
  SUBNETMASK       255.255.255.0
  GATEWAY       192.168.1.1
  DNS1 van 0.0.0.0 naar 195.130.130.129
  DNS2 van 0.0.0.0 naar 195.130.131.129
  WEB POORT van 80 naar 2080
  RTSP POORT van 554 naar 2554

Programmeer mijnRouter.

In Internet Explorer, surf naar 192.168.1.1 (typisch adres van de mijnRouter. Dit is het gateway adres).

MijnRouter is met een log in en paswoord beveiligd.

In ons voorbeeld gebruiken we een Linksys E1000 router.

Zie tabblad Toepassing & Gaming

Instellingen Draadloos Beveiliging   Toepassingen & Games Beheer Status

Doorsturen één poort

Naam toepassing Externe poort Interne poort Protocol Naar Ip-adres Ingeschakeld

GanzDR4HL1     2080     2080     Beide   192.168.1. 20     x
    GanzDR4HL2     2554     2554     Beide   192.168.1. 20     x

Instellingen opslaan

Programmeer de Telenet kabelmodem.

Beheer de kabelmodem vanaf de website van Telenet.

Surf naar mijn.telenet.be

Log in met het telenet-account en -paswoord.

Navigeer naar Mijn Telenet / Mijn Internet / Draadloze Instellingen / Geavanceerd.

Open het tabblad IPv4 Firewall & Port forwarding

Vul aan zoals hieronder

In dit voorbeeld heeft mijnRouter het adres 192.168.0.212 gekregen van de Telenet kabelmodem

Netwerk   IPv4 Firewall & Port forwarding   IPv6 Firewall & rules

Firewall Instellingen

Blokkeer gefragmenteerde IP paketten   Niet Actief
Firewall Bescherming   Actief
UPnP   Niet Acttief
DMZ adres   192.168.0.0

Port Forwarding

Lokaal IP-adress   Begin Poort   Eind Poort   Protocol   Status

192.168.0. 212   2080   2080   TCP   Actief
    192.168.0. 212   2554   2554   TCP   Actief

Wijzigingen opslaan

.

Gebruik de Portforwarding tester

Surf naar Port Forwarding Tester en voer alle hierboven vermelde poortnummers in.

BBOX portforwarding closed

BBOX portforwarding open

Poort 2080 is gesloten

De Portforwarding is niet ingesteld in de BBOX

De recorder is niet ingesteld op poort 2080

Er is geen verbinding met de recorder (uit, kabel)

Poort 3160 is open

De recorder is operationeel en heeft geantwoord

Ping de recorder

Druk op START en voer het commando "cmd" in

Achter de prompt typ : ping mijnmacadres.dvrlink.net en druk op ENTER

voor Ganz Digimaster DR4HL voor Samsung SRD-852D
C:\Users\GIJ> ping A1B2C3D4E5F6.dvrlink.net ping mD4E5F6.websamsung.net

BBOX ping

De recorder zal antwoorden met het interentadres of WAN-IP-adres.
Er zijn modems die niet antwoorden. Ze geven geen "Antwoord van ..." bericht en geen Ping-statistieken.
Dat is geen probleem. In de eerste regel staan de domeinnaam een het WAN-IP-adres.
Het WAN-IP-adres moet overeenkomen met het WAN-IP-adres dat je kan terugvinden in de modem/router.

Surfen kan met Telenet.

Met Belgacom BBOX kan je via het lokale netwerk niet surfen naar het publiek adres op je eigen netwerk (laat me naar buiten, want ik wil terug naar binnen !)

Met Telenet kan dat wel.

Echter, de ultieme test is om een medewerker te vragen, vanop een andere locatie in de regio, te surfen naar :

http://A1B2C3D4E5F6.dvrlink.net:2080.

voor Ganz Digimaster DR4HL voor Samsung SRD-852D
http:// A1B2C3D4E5F6.dvrlink.net:2080 mD4E5F6.websamsung.net:2080

Slot

Draai dan 797204 als je Will Tura wil opbellen.

De Lottecijfers is een combinatie van 6 getallen.

Als de inbelverbinding tot stand is gekomen zijn er 50 getallen ingegeven, exclusief trial & error.