Milestone XProtect Express Plus op een Windows 11 Pro desktop met 4 harde schijven met elke 4 TB opslagcapaciteit.
Géén RAID configuratie. JBOD Just a Bunch of Disks.

In Windows Computerbeheer, maakte ik een nieuw Spanned Volume.
De vier harde schijven worden samen de D: drive met een capaciteit van (om en bij) 16 TB.

Na twee jaar gaat één harde schijf kapot.
De gehele opslagcapaciteit gaat eraan.😫

Terwijl elke ordinaire NVR sinds vorige eeuw standaard piept bij een kapotte harde schijf,
is deze functie in Milestone onderwerp van een ingewikkelde programmering.

Stel SMTP mail server in ** lukt niet

Tools Options setup SMTP server

Creer een Alarm

Stel een Notification Profile op

Mogelijkhed om test email te sturen ** lukt niet

Maak een Rule "Storage unavailable"

Event / Recording Server / Database Storage Unavailable (Niet Archive Unavailable, niet Database Unavailable)

Time profile ... negeer want in Alarm is het al Always

Stap 3 Action to perform :  Send xxx email-mij and Send to Dashboard

Select devices : selecteer alle camera's ? Waarom ?
Perform stop after .... stopt nooit, kapot is kapot

Piepen ? Je kan alle camera's laten piepen maar niet de PC

Hopelijk wordt het alarm doorgeven in de SmartClient