Configureer een Dahua videoparlofoon met twee deurposten en drie monitoren.

Eerlijk ? De configuratie is best ingewikkeld.

De youtube demonstratiefilmpjes van Dahua eindigen wel eens in chaos of nemen een valse start met vooraf geconfigueerde instellingen.

We beperken ons tot tips & tricks.

VTO1 VTH3 resize

TIP 1 : Eén voor één.

Sluit eerst de VTO aan op het netwerk en configureer. Sluit daarna de eerste VTH aan en configureer.

Als je alle VTO's en VTH's tegelijk op het net zet lukt het niet.

STAP 1 Initialiseer de eerste VTO.

Plug in de VTO, Zoek de VTO Deurpost op het netwerk. Log in op het IP adres.

Initialiseren wil zeggen een admin paswoord definiëren bij een eerste verbinding.

Paswoord vereisten VTO Deurpost : mininum 8 karakters. minimun 2 type (kleine letter, hoofdletter, cijfer)

TIP 2 : vergeet niet dat de VTO Deurpost met een app via het internet zal worden bediend.

Het paswoord admin1234 in ons voorbeeld is daarvoor te eenvoudig.

TIP 3 : Het admin paswoord na de complete configuratie wijzigen staat gelijk aan het hele systeem resetten en opnieuw beginnen.

Geeft de VTO het IP adres 192.168.1.40. Disable DHCP

SIP server : niets wijzigen

TIP 4 : De VTO is een SIP Server. Deze service heeft een login en paswoord.

Niet wijzigen, houdt het standaard.

Het standaard SIP Server paswoord is niet gedefinieerd.

We vermoeden dat het identiek is aan het admin paswoord bij initialisatie (in ons voorbeeld admin1234).

STAP 2 Initialiseer de tweede VTO.

Plug in de VTO, Zoek de VTO 2 Deurpost op het netwerk. Log in op het IP adres.

Initialiseren wil zeggen een admin paswoord definiëren bij een eerste verbinding.

Paswoord vereisten VTO Deurpost : mininum 8 karakters. minimun 2 type (kleine letter, hoofdletter, cijfer)

De eerste VTO (VTO 1, Main_VTO) is de SIP Server.

Disable de SIP Server in deze tweede VTO (VTO 2, sub_VTO)

TIP 5 : twee VTO's. Elk een IP adres login en paswoord.

5.A. Je kan nu zonder PC verder. Bepaal Main VTO en Sub VTO in Device Search via de VTH monitor.

5.B. Keer terug naar de eerste VTO en voeg een Sub VTO toe

VTOmain addSubVTO

de Sub VTO krijgt No. 8002. Laat het Registered Password onveranderd.

STAP 3 Plug in de eerste VTH

Plug in VTH 1

Initialiseer via het thouchscreen.

Paswoordvereisten voor de VTH Monitor : enkel cijfers, minimum 6 cijfers. (in ons voorbeeld 123456)

TIP 6 : Hoe bereik je het configuratie menu van de VTH Monitor ?

Houdt de SETTINGS knop langer dan 3 seconden ingedrukt.

VTH 3sec resize

Bereik je onderstaande pagina niet ... dan heb je niet lang genoeg ingedrukt.

Search Device

TIP 7 : Definieer Main VTO en Sub VTO (zie tip 5A)

VTH Network

VTH1 Network Master resize

Stel het IP adres 192.168.1.41 in. DHCP Off

VTH Config

VTH2 VTHConfig Master resize

VTH 1 is de master. Je dient niets aan te passen in VTH Config

TIP 3. Wel iets aanpassen. Schakel de Security mode uit

VTH2 VTHConfig Master SecurityON resize VTH2 VTHConfig Master SecurityOff resize

SIP Server

VTH3 SIPServer Master resize

De SIP server heeft het adres van de VTO 1 Deurpost 192.168.1.40

VTO Config

VTH4 VTOConfig Master resize

De monitor maakt verbinding met de deurpost via het IP adres 192.168.1.40 login admin en paswoord admin1234.

Sub VTO Config

De monitor maakt verbindig met de deurpost aan de achterdeur, Sub VTO 2 via het IP adres 192.168.1.39 met login admin en paswoord 1234.

*** afb toont 1.50 ipv 1.39

STAP 4 Plug in de volgende VTH

Plug in VTH 2

Initialiseer via het thouchscreen.

Paswoordvereisten VTH Monitor : enkel cijfers, minimum 6 cijfers. (in ons voorbeeld 123456)

Network 2

VTH1 Network Ext1 resize

Stel het IP adres 192.168.1.41 in. DHCP Off

VTH Config 2

VTH2 VTHConfig Ext1 resize

VTH 2 is een Extensie op de VTH 1 Master

Wijzig MASTER in EXTENSION

Wijzig Room No. 9901#0 in 9901#1

Master IP is het IP adres van de VTH 1 ofwel 192.168.1.40 met login admin en paswoord 123456.

Ook hier Security Mode OFF

SIP Server 2

VTH3 SIPServer Ext1 resize

De SIP server heeft het IP aders van VTO 1.

Username en Register Pwd zijn niet aanpasbaar en standaard (en onbekend)

Enabel Status ON

VTO Config 2

VTH4 VTOConfig Ext1 resize

Identiek aan VTH 1

Vul het IP adres in van VTH 1 (192.168.1.40) met login admin en paswoord admin1234